Kvarteret Utanverket

Vid Östertull i Malmö pågår arbetet för fullt med att bygga om befintliga lokaler till kontorslokaler åt Heimstaden. Ny- och ombyggnationen av kontorslokalerna har skett i tre etapper. Totalt är det fyra våningsplan på en yta på cirka 3200 kvm som renoveras. Just nu pågår arbetet på sista etappen och tanken är att projektet ska vara klart i mitten av oktober 2018.

Beställare av projektet är Stena Fastigheter och hyresgäst av lokalerna är Heimstaden. Inför renoveringen av varje våningsplan har Heimstaden anlitat arkitekt och designer Tony Rydberg för att få till funktionalism och yteffektivitet i kombination med modern design. Lite kuriosa för projektet är att huvudkontoret är nominerat till Sveriges snyggaste kontor 2018 säger Magnus Jönsson, projektledare Servicekuben.

-I samband med ny- och ombyggnationen av lokalerna har även samtliga fönster ut mot Östra Tullgatan bytts ut. Innan ombyggnationen påbörjades anlitades en rivningsfirma som såg till att samtliga väggar jämnades till marken. Därefter har vi flutit nytt golv, monterat nya väggar och sprutmålat undertaket. Projektet är en totalentreprenad vilket innebär att samtliga underentreprenörer i kedjan har anlitats såsom ventilation, styr, el, målning och undertak m.fl. Uppskattningsvis har 15–20 yrkesarbetare och underentreprenörer arbetat på etapp tre sedan början på maj 2018 säger Magnus Jönsson.

Ansvarig projektledare från Stena Fastigheter, Mats Jönsson, anger att han har varit helt lugn under projektets löptid eftersom Magnus Jönsson är ansvarig projektledare från Servicekuben. Vi har haft 15 års gemensamma renoveringar och när Magnus Jönsson är inblandad blir det bra avslutar Mats Jönsson, Stena Fastigheter.   

Foto: Designkoncept av Ideas AB 

Skanörs Brandstation

I Skanör har om- och tillbyggnationen av brandstationen pågått sedan…

Asklunda Montessori-förskola

I Vellinge kommun pågår nybyggnationen av Asklunda Montessoriförskola. Sammantaget ska…

Nordic Wellness Toftanäs

I området Toftanäs i Malmö har vi nyligen slutfört ombyggnaden…

Kvarteret Utanverket

Vid Östertull i Malmö pågår arbetet för fullt med att…

Ombyggnad Sankt Lars By 90 i Lund

I området Sankt Lars i Lund har tomma lokaler anpassats…

Ombyggnation till TePe

I stadsdelen Fosie i Malmö kommun har vi nyligen slutfört…

Nybyggnation till Kävlinge kommun

Precis vid tågstationen i Kävlinge kommun ligger Billingshäll där äldreomsorgen…

Ljungenskolans Grundsärskola

I juli 2017 påbörjades ombyggnationen av Ljungenskolans Grundsärskola i Vellinge…

Ombyggnad Folktandvården Dalby

I Dalby är arbetet i full gång med att bygga…

Slettvolls butik i Malmö

Slettvoll är en möbel- och inredningskedja med ursprung i Norge,…

Visa alla