Nybyggnation av hjälpmedelsförråd till Kävlinge kommun

Precis vid tågstationen i Kävlinge kommun ligger Billingshäll där äldreomsorgen har sin verksamhet. Intill bygger Servicekuben ett nyproducerat hjälpmedelsförråd som ska användas av äldreomsorgen. Beställare av projektet är KKB Fastigheter AB. Projektet startade i september 2017 och slutbesiktning ska ske innan slutet av april 2018.

-Tanken är att hjälpmedelsförrådet ska användas för att restaurera begagnade hjälpmedel såsom rullatorer, rullstolar, kryckor och sjukhussängar. Inne i byggnaden har vi byggt ett entresolplan för att göra det möjligt för verksamheten att förvara utrustningen. Sammantaget har vi haft 3–4 yrkesarbetare på plats tillsammans med underentreprenörer från bland annat el, ventilation och undertak. Vi har även lagt ner mycket tid på markarbete eftersom byggnaden står på en yta som tidigare använts som parkeringsplatser säger John Nilsson, projektledare på Servicekuben.

Byggansvarig från KKB Fastigheter AB upplever en bra stämning på arbetsplatsen och att Servicekuben som byggentreprenör är positiv och engagerad. Just nu ligger vi före ursprungstidplanen vilket gör att det är viktigt att slutföra projektet grundligt och med noggrannhet. Vi har hela tiden en öppen dialog med samtliga inblandade för att undvika komplikationer.

-I den 300 kvadratmeter stora byggnaden har vi gjort det möjligt för verksamheten att reparera, tvätta och sterilisera utrustningen. Det finns ett tvättrum för högtryckstvätt, tvättstuga, torkrum och en verkstad. I verkstaden har vi monterat ett höj- och sänkbart arbetsbord så att personalen kan arbeta med olika utrustningar i en ergonomisk arbetshöjd. Byggnaden är utformad för att få till ett arbetsflöde där smutsiga och söndriga hjälpmedel lämnas in i ena delen av byggnaden. Utrustningen passerar rum för rum och kommer sedan ut i andra delen nytvättad och reparerad avslutar John Nilsson.

Skanörs Brandstation

I Skanör har om- och tillbyggnationen av brandstationen pågått sedan…

Asklunda Montessori-förskola

I Vellinge kommun pågår nybyggnationen av Asklunda Montessoriförskola. Sammantaget ska…

Nordic Wellness Toftanäs

I området Toftanäs i Malmö har vi nyligen slutfört ombyggnaden…

Kvarteret Utanverket

Vid Östertull i Malmö pågår arbetet för fullt med att…

Ombyggnad Sankt Lars By 90 i Lund

I området Sankt Lars i Lund har tomma lokaler anpassats…

Ombyggnation till TePe

I stadsdelen Fosie i Malmö kommun har vi nyligen slutfört…

Nybyggnation till Kävlinge kommun

Precis vid tågstationen i Kävlinge kommun ligger Billingshäll där äldreomsorgen…

Ljungenskolans Grundsärskola

I juli 2017 påbörjades ombyggnationen av Ljungenskolans Grundsärskola i Vellinge…

Ombyggnad Folktandvården Dalby

I Dalby är arbetet i full gång med att bygga…

Slettvolls butik i Malmö

Slettvoll är en möbel- och inredningskedja med ursprung i Norge,…

Visa alla