Ombyggnation till TePe Munhygienprodukter

I stadsdelen Fosie i Malmö kommun har vi nyligen slutfört en stor ombyggnation till TePe Munhygienprodukter. Allt som allt har 500 kvm fått ett helt nytt utseende. Projektet påbörjades i slutet av augusti 2017 och slutbesiktning gjordes i slutet på mars 2018.

I lokalen som numera innehåller matsal och konferensrum fanns tidigare kontor och omklädningsrum. I anslutning till matsalen finns en diskinlämning, ett serveringskök och en avfallsstation. Matsalen och konferensrummet är avskilt med en vikvägg eftersom möjligheten måste finnas att kunna utöka antingen matsalen eller konferensrummet vid behov.

Vid projektstarten började vi med att riva och sanera hela lokalen. Därefter satte vi in nya ytskikt såsom väggar och golv. Längst med ena fasadväggen satte vi in glaspartier från tak till golv. I taket har vi konstruerat ett så kallat nedpendlat undertak som ger förbättrad akustik.

-Vi har även byggt nya omklädningsrum i andra delen av byggnaden till produktionspersonalen i anslutning till produktionen. Här har beställaren satsat på materialval av bättre kvalité för att höja standarden. Vi har också gjort kompletteringar i fläktrum och byggt ett nytt aggregat på taket som styr ventilationen i byggnaden säger Patrik Nilsson, projektledare på Servicekuben.  

Fastighetsansvarig på TePe och beställarens ombud i projektet, Thomas Sjöström, är nöjd med resultatet av ombyggnationen. Vi har haft ett bra samarbete med beställaren och det är viktigt att hela tiden informera om vad som händer under projektets löptid säger Patrik Nilsson.

Sammantaget har fyra yrkesarbetare varit på plats tillsammans med underentreprenörer från bland annat storkök och ventilation. Jacob som arbetar som Fastighetstekniker på TePe säger att han fick en bra bild av Servicekuben vid första mötet och att han fick en bra känsla av projektledaren och de yrkesarbetare som varit på plats under ombyggnationen.

Skanörs Brandstation

I Skanör har om- och tillbyggnationen av brandstationen pågått sedan…

Asklunda Montessori-förskola

I Vellinge kommun pågår nybyggnationen av Asklunda Montessoriförskola. Sammantaget ska…

Nordic Wellness Toftanäs

I området Toftanäs i Malmö har vi nyligen slutfört ombyggnaden…

Kvarteret Utanverket

Vid Östertull i Malmö pågår arbetet för fullt med att…

Ombyggnad Sankt Lars By 90 i Lund

I området Sankt Lars i Lund har tomma lokaler anpassats…

Ombyggnation till TePe

I stadsdelen Fosie i Malmö kommun har vi nyligen slutfört…

Nybyggnation till Kävlinge kommun

Precis vid tågstationen i Kävlinge kommun ligger Billingshäll där äldreomsorgen…

Ljungenskolans Grundsärskola

I juli 2017 påbörjades ombyggnationen av Ljungenskolans Grundsärskola i Vellinge…

Ombyggnad Folktandvården Dalby

I Dalby är arbetet i full gång med att bygga…

Slettvolls butik i Malmö

Slettvoll är en möbel- och inredningskedja med ursprung i Norge,…

Visa alla