Renoveringsarbete på Malmö Högskola

Snart är det dags för inflyttning i Malmö Högskolas nyrenoverade lokaler på Citadellsvägen. Fem våningar på 3750 kvadratmeter med kontorsutrymmen, storkök, samlingslokal och café står nyrenoverade sen arbetet påbörjades vid årsskiftet 2015/2016. Beställare är fastighetsägaren Skandia Fastigheter.

– Det omfattande renoveringsarbetet påbörjades redan kring julen 2015 och innan semestern året efter var de två första kontorsplanen klara att tas i bruk av högskolans personal. Arbetet med de tre våningsplan vi nu färdigställt i andra omgången påbörjades i september samma år. Nu står allt klart, fem våningsplan nyrenoverat kontor plus en del andra lokaler till nytta för både personal och elever, det känns väldigt bra säger Mikael Kjellberg på Servicekuben.

Arbetsmiljön digitaliseras
Förutom våningsplanen med kontorsutrymmen har Servicekuben även renoverat och färdigställt ett storkök, samlingslokal, café och fastighetsskötarnas lokal.

– Det har varit ett väldigt kul projekt där det har varit väldigt tydligt att det ska bli en bättre arbetsmiljö för både personal och elever. Det har blivit nya, fräscha kontorslokaler för personalen, samlingslokal och ett mysigt café för samtliga. Det är en stor skillnad från hur det var när vi påbörjade vårt arbete. Det är också roligt att se den digitala teknik som numera är en naturlig del av arbetsplatsen, både vad det gäller lokalbokningar men också fastighetsskötarnas arbete säger Mikael.

Täta möten och god kommunikation
Renoveringsarbetet i Högskolans lokaler är en så kallad utförandentreprenad. Ett arbete som präglas av täta bygg- och samordningsmöten som genomförs varje vecka.

– Vi satsar stenhårt på en bra kommunikation, vi genomför både samordningsmöten och byggmöten där både beställare och underleverantörer i olika omfattning deltar. Mötena går ut på att vi varje vecka går igenom projektet, hur vi ligger till och hur vi på bästa sätt ska samordna projektet för att slippa krockar och fel. Det är bättre att åtgärda misstagen innan de sker, det blir så mycket enklare och tidseffektivt då avslutar Mikael.

Läs mer om Malmö Högskolas Gäddan 8.

Skanörs Brandstation

I Skanör har om- och tillbyggnationen av brandstationen pågått sedan…

Asklunda Montessori-förskola

I Vellinge kommun pågår nybyggnationen av Asklunda Montessoriförskola. Sammantaget ska…

Nordic Wellness Toftanäs

I området Toftanäs i Malmö har vi nyligen slutfört ombyggnaden…

Kvarteret Utanverket

Vid Östertull i Malmö pågår arbetet för fullt med att…

Ombyggnad Sankt Lars By 90 i Lund

I området Sankt Lars i Lund har tomma lokaler anpassats…

Ombyggnation till TePe

I stadsdelen Fosie i Malmö kommun har vi nyligen slutfört…

Nybyggnation till Kävlinge kommun

Precis vid tågstationen i Kävlinge kommun ligger Billingshäll där äldreomsorgen…

Ljungenskolans Grundsärskola

I juli 2017 påbörjades ombyggnationen av Ljungenskolans Grundsärskola i Vellinge…

Ombyggnad Folktandvården Dalby

I Dalby är arbetet i full gång med att bygga…

Slettvolls butik i Malmö

Slettvoll är en möbel- och inredningskedja med ursprung i Norge,…

Visa alla