Skanörs Brandstation

I Skanör har om- och tillbyggnationen av brandstationen pågått sedan augusti 2018 och i december 2018 blev det klart. Behovet har varit att utöka vagnhallen och även utöka personalens utrymme såsom omklädningsrum, toaletter och duschar. Om- och tillbyggnationen kommer såklart att underlätta personalens arbete framöver säger Joachim Aglinger, projektledare Servicekuben.

– Den befintliga byggnaden uppgår till 250 kvadratmeter och där har nya fönster och dörrar satts in. Vi har även lagt nytt tak, ytskikt och väggar samt golvmatta och målat väggarna. Ett pentry och ett teknikutrymme har installerats i den befintliga byggnaden där all el, vs och ventilation för byggnaden styrs. Vi har även installerat ett aggregat på taket säger Joachim.

Golvet i den gamla vagnhallen har flytspacklats och här finns numera både omklädningsrum till dam och herr med bastu, dusch och toaletter samt ett träningsutrymme och tvättrum. I den nya delen, som består av 120 kvadratmeter, har vi gjutit en platta och konstruerat en stålstomme med plåtväggar och tak. Här finns brandstationens nya vagnsutrymme som ger plats åt både brandbil, båt och övrig utrustning som behövs vid räddningsaktioner. Det har även monterats elektriska portar med sensor som stänger porten när fordonet passerat vid utryckning.

Fasaden på tillbyggnaden består av tåliga mineritskivor och fasaden i den befintliga delen har säckskurats (putsats). Taket på den befintliga byggnaden har förstärkts vilket gör att taket efter om- och tillbyggnationen numera består av tre olika höjder.

– I snitt har cirka 10 yrkesarbetare varit på plats under hela projektet. Vi har även arbetat med underentreprenörer från hela kedjan, såsom mark, styr och ställning. Från Servicekuben har fyra yrkesarbetare arbetat på projektet från början till slut och resultatet har blivit bra säger Joachim.

– Tomas Sandström arbetar som brandman på Skanörs Räddningsstation och han har varit involverad i projektet under byggtiden. Det har varit aktuellt att renovera byggnaden under lång tid och det är främst en större vagnhall och duschutrymme som har behövts. Nu är det klart och vi är nöjda med resultatet avslutar Tomas Sandström.

Skanörs Brandstation

I Skanör har om- och tillbyggnationen av brandstationen pågått sedan…

Asklunda Montessori-förskola

I Vellinge kommun pågår nybyggnationen av Asklunda Montessoriförskola. Sammantaget ska…

Nordic Wellness Toftanäs

I området Toftanäs i Malmö har vi nyligen slutfört ombyggnaden…

Kvarteret Utanverket

Vid Östertull i Malmö pågår arbetet för fullt med att…

Ombyggnad Sankt Lars By 90 i Lund

I området Sankt Lars i Lund har tomma lokaler anpassats…

Ombyggnation till TePe

I stadsdelen Fosie i Malmö kommun har vi nyligen slutfört…

Nybyggnation till Kävlinge kommun

Precis vid tågstationen i Kävlinge kommun ligger Billingshäll där äldreomsorgen…

Ljungenskolans Grundsärskola

I juli 2017 påbörjades ombyggnationen av Ljungenskolans Grundsärskola i Vellinge…

Ombyggnad Folktandvården Dalby

I Dalby är arbetet i full gång med att bygga…

Slettvolls butik i Malmö

Slettvoll är en möbel- och inredningskedja med ursprung i Norge,…

Visa alla